Jyllands-Posten

Så meget fik østjyderne i rabat på huset

-

At sætte prisen på en bolig kan være en svær kunst. Og har man udbudt huset til en pris, der gør mægleren til den eneste besøgende, når man holder “åbent hus”, skal man nok forvente, at salgsprise­n lander et stykke fra den, huset bliver sat til salg for.

Ser man på nedslaget - altså den procentvis­e forskel på den første udbudspris og salgsprise­n - så er de generelt faldende, viser en ny opgørelse over hussalget i 2017 fra Boliga.

Der er godt nok en mindre stigning i det procentvis­e nedslag i Østjylland­s to dyreste kommuner, Aarhus og Skanderbor­g. Det er dog stadig her - sammen med Favrskov Kommune - at der er mindst, procentvis forskel på den første udbudspris og den endelige salgspris.

»Aarhus er den store magnet, der trækker boligmarke­det op, så selvom nedslaget er steget en lille smule fra sidste år, så er det ikke i den høje ende sammenlign­et med resten af området. Og på bundlinjen kan vi se, at der generelt bliver givet lavere nedslag, end der gjorde for et par år siden,« siger Christian Hil-

Østjylland:

ligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark.

På landsplan er nedslaget da også faldende - men selvom der efterhånde­n er kommet mere gang i boligmarke­det, så lander prisen stadig i gennemsnit 6,7 procent under den, som husene først blev sat til salg for.

Det skal man huske på, når man som potentiel køber kaster sig ud i den store kamp om drømmehuse­t:

»Som køber skal man forholde sig kritisk til prisen, for udbudspris­en er ikke altid den rigtige. Men har man fundet den rette bolig til ens behov og økonomi og har man en lang tidshoriso­nt, skal man også overveje, om det er værd at skilles over ”mindre” beløb,« siger Christian Hilligsøe Heinig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark