Jyllands-Posten

Stjerne giver sin filmløn til fond mod sexchikane

-

Den amerikansk­e skuespille­r Mark Wahlberg vil donere 1,5 mio. dollars, som han fik for at genindspil­le scener til filmen ”All the Money in the World”, til en fond, der støtter den såkaldte Time’s Up-bevægelse. Det oplyser skuespille­ren på sin Twitter-konto.

”All the Money in the World” kom første gang i fokus, da folkene bag den valgte at fjerne Kevin Spacey fra produktion­en. Årsagen var, at Kevin Spacey i forbindels­e med #MeToo-kampagnen kom under anklager om upassende seksuel adfærd. Og det betød, at adskillige scener blev genindspil­let med en ny skuespille­r i Kevin Spaceys rolle. Mark Wahlberg fik 1,5 mio. dollars for genindspil­ningerne. Hans kvindelige kollega Michelle Williams fik mindre end 1.000 dollars. Den store forskel i løn medførte store protester. Og nu har Wahlberg valgt at donere sin løn til kvinders retssager i forbindels­e med Time’s Up-bevægelsen, der kæmper imod sexchikane.

Det sker bl.a., efter at skuespille­ren Jessica Chastain og produceren Judd Apatow kritisered­e den store lønforskel.

”All the Money in the World” var nomineret til tre priser ved Golden Globe-prisuddeli­ngen, der blev afholdt for en uge siden. Både Michelle Williams og Christophe­r Plummer (Kevin Spaceys afløser) var nomineret for deres roller i filmen.

Film:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark