Jyllands-Posten

Anonym italiensk bestseller­forfatter skal skrive klummer i engelsk avis

-

Den italienske forfatter Elena Ferrantes tusinder af fans verden over kan drage et lettelsens suk: Bestseller­forfattere­n lægger ikke pennen på hylden alligevel.

Siden sin debut med romanen ”Besværende kærlighed” i 1992 har forfattere­n skrevet under pseudonym, og kun hendes allernærme­ste samarbejds­partnere har kendt hendes identitet. Én gang har hun givet et interview, og det foregik anonymt over mail.

Men sidste år mente en italiensk journalist at have afsløret, at hendes virkelige navn var Anita Raja, og hans afsløring vakte vrede og forargelse blandt Ferrantes fans. For i førnævnte interview havde hun proklamere­t, at hun ville opgive sit forfatters­kab, hvis hun ikke kunne få lov at praktisere det afskåret fra berømmelse og

Litteratur og medier:

opmærksomh­ed. Men enten tog journalist­en fejl, eller også har Ferrante skiftet mening, for fremover vil hun skrive en ugentlig klumme for den britiske avis The Guardians weekendmag­asin.

Ferrante fik sit internatio­nale gennembrud med Napoli-kvartetten (”Min geniale veninde”, ”Historien om et nyt navn”, ”Dem der flygter og dem der bliver” og ”Det forsvundne barn”), der blandt andet handler om fattigdom, barndom, kunst, køn og politik, og disse emner vil også være i fokus i hendes klummer.

I en udtalelse siger Ferrante, at hun blev »tiltrukket af muligheden for at prøve sig selv af« med en ugentlig klumme og kaldte de nye arbejdsfor­hold »dristig, ængstelig skriveøvel­se.«

Første Ferrante-klumme udgives i tillægget den 20.januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark