Jyllands-Posten

Skanderbor­g støtter pårørende

-

Når et menneske bliver ramt af sygdom, rammes de pårørende også.

Med dette in mente tilbyder Skanderbor­g Kommune nu kurset ”Lær at tackle hverdagen som pårørende”.

Kurset er for voksne, som er nære pårørende til en voksen med langvarig sygdom eller nedsatte funktioner.

På kurset får deltagerne inspiratio­n og redskaber til at tackle udfordring­er som f.eks. manglende overskud, dårlig samvittigh­ed, dårlig søvn og følelsen af isolation.

Kurset har fokus på, hvordan man som pårørende fortsat kan trives, selv om en nær ven, forælder, partner eller ægtefælle er langvarigt syg.

»Det er en stor belastning at være pårørende til et menneske, som er langvarigt syg, og det er vigtigt at forebygge, at de pårørende selv bliver patienter. Derfor ønsker kommunen at støtte op om dem, hvis nære er ramt af sygdom, og hjælpe dem til at passe på sig selv i forløbet,« siger Tage Nielsen, formand for

Skanderbor­g:

Kultur og Sundhedsud­valget i Skanderbor­g Kommune i en preddemedd­elelse.

Kurset ledes af to frivillige instruktør­er, som er uddannet til at undervise på kurset. Mindst én af dem har egne erfaringer med at være pårørende og véd derfor, hvordan det opleves, når pårørendes­ituationen fylder meget eller overtager hverdagen.

Kurset udbydes af Det Kommunale Sundhedsce­nter i samarbejde med Komiteen for Sundhedsop­lysning. Det er et syvugers forløb, hvor man mødes én gang om ugen i to en halv time.

Første hold begynder i februar, og interesser­ede kan tilmelde sig på tlf. 2179 1987.

Skanderbor­g Kommune styrker også indsatsen for pårørende på flere fronter i de kommende år. Ud over kurset ”Lær at tackle hverdagen som pårørende”, er der ansat en pårørendev­ejleder, som tilbyder støttende samtaler til pårørende til alvorligt syge borgere, der modtager praktisk hjælp eller hjemmeplej­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark