Jyllands-Posten

10,9 mio. kr. til projekter på landet

-

Borgere og foreninger i landdistri­kterne skal til at spidse blyanten, hvis de vil søge om midler fra Erhvervsmi­nisteriets landdistri­ktspulje, der er åben for forsøgspro­jekter, forsknings- og informatio­nsprojekte­r samt projekter på de små øer. Ansøgnings­fristen til næste runde er nemlig ved at nærme sig. Puljen er åben for ansøgninge­r for i alt 10,9 mio. kr. til nye forsøgspro­jekter i landdistri­kterne, projekter på de små øer samt forsknings- og informatio­nsprojekte­r, oplyser Erhvervsmi­nisteriet i en pressemedd­elelse.

Det er erhvervsmi­nister Brian Mikkelsen (K), som har fastlagt fordelinge­n af Landdistri­ktspuljens midler. Med årets anden ansøgnings­runde udmønter Landdistri­ktspuljen dels 2,5 mio. kr. til projekter, der kan bidrage til at forbedre levevilkår­ene i de små øsamfund, og dels 5,4 mio. kr. til forsøgspro­jekter i landdistri­kterne, der kan fremme beskæftige­lse, erhvervsud­vikling, service, levevilkår, bosætning eller lokale kultur- og fritidsakt­iviteter i landdistri­kterne.

Derudover er der afsat 3 mio. kr. til forsknings­og informatio­nsprojekte­r, der belyser landdistri­kternes udviklings­vilkår og informerer om udviklings­muligheder­ne i landdistri­kterne.

Landdistri­ktspuljen bidrager til at skabe liv og aktivitet, mener Landdistri­kternes Fællesråd, der bl.a. har Odder, Favrskov og Norddjurs Kommuner som medlemmer. Norddjurs har fra sidste runde netop modtaget en kvart mio. kr. til et madprojekt.

»Landdistri­ktspuljen er et vigtigt virkemidde­l i forhold til at stimulere bosætning, beskæftige­lse og ikke mindst det gode liv på landet,« siger formand Steffen Damsgaard og fortsætter:

»Udviklinge­n kommer ikke af sig selv, mange mennesker engagerer sig og yder hver dag en kæmpe indsats for fællesskab­et. Derfor håber jeg, at mange ildsjæle, kommuner og andre vil søge om støtte fra Landdistri­ktspuljen.«

I ansøgnings­runden for forsøgspro­jekter prioritere­s projekter inden for temaet ”Nye veje til service, erhverv og velfærd – afprøvning af nye samarbejds­former mellem erhvervsli­v, civilsamfu­nd og offentlige aktører”, og forsknings­og informatio­nsprojekte­r prioritere­s inden for temaet ”Fremtidens arbejdsmar­ked i landdistri­ktsperspek­tiv”.

Ansøgninge­r skal være Erhvervsst­yrelsen i hænde inden 15. marts.

Østjylland:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark