Jyllands-Posten

Og nu siger Weinstein så undskyld ...

-

Den detroniser­ede og skandalise­rede Hollywood-producer Harvey Weinsteins hold af advokater indgav i denne uge et forsvar for Weinstein, der bl.a. indeholdt udtalelser fra de Oscar-vindene skuespille­rinder Jennifer Lawrence og Meryl Streep.

Weinstein vil have afvist sagerne imod sig – og bruger citater fra kendte skuespille­rinder som forsvar.

Harvey Weinstein er blevet anklaget af mindst 75 kvinder for at have udsat dem for seksuelle krænkelser og overgreb. I spidsen står seks kvinder, der har sagsøgt ham, og det var den sag, der fik Weinsteins forsvarer til at bringe de to kendte skuespille­rinder på banen. I forsvaret blev Jennifer Lawrence citeret for at sige, at hun har kendt Weinstein, siden hun var 20, og at han »kun har været sød over for mig«.

Advokatern­e undlod imidlertid at tage hendes forbehold med, nemlig at Harvey Weinstein kun var sød, »når man ser bort fra

Krænkelser:

de episoder, hvor han ikke var« – og hvor Jennifer Lawrence var nødt til at sætte ham på plads.

Det har fået Jennifer Lawrence til at reagere og udsende en meddelelse. »Harvey Weinstein og hans firma fortsætter med at gøre det, de altid har gjort ved at tage ting ud af en sammenhæng, så det passer ind i deres agenda. Det er det, rovdyr og svindlere gør, og det skal stoppe,« udtaler hun.

Også Meryl Streep har reageret, efter hun blev citeret i forsvaret for produceren.

Meryl Streep og Jennifer Lawrences reaktioner har fået Harvey Weinstein til at udsende en undskyldni­ng gennem sin talskvinde. Her slår han fast, at han »anerkender de værdifulde input, som både Jennifer Lawrence og Meryl Streep er kommet med, og beklager«. Han vil fremover undlade at bruge specifikke personer i sit forsvar, har en talskvinde slået fast ifølge BBC.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark