Jyllands-Posten

Peter Sommer kan se frem til sin hidtil største koncert

-

Den danske solist Peter Sommer, der snart er klar med sit nye album, skal til sommer prøve kræfter med Danmarks mest berømte koncertram­me, Orange Scene på Roskilde Festival.

Det fastslås i en pressemedd­elelse, som Roskilde Festival har udsendt. Her bliver der talt om, at Peter Sommer sammen med sit band Tiggerne kommer til at spille sin hidtil største koncert.

Roskilde Festival afslører endvidere, at grænsesøge­nde navne som amerikansk­e Nine Inch Nails, britiske My Bloody Valentine og svenske Fever Ray skal spille på den sjællandsk­e festival, hvor de alle har optrådt før. Mens Nine Inch Nails er kendt for en lyd, der er blevet kaldt industriel rock, kommer My Bloody Valentine med en lyd, som er blevet kaldt støjrock. For fanskaren vil lyden dog være som hon-

Musik:

ning for øregangene.

Fever Ray er et alias for Karin Dreijer, som er medlem af The Knife. På egen hånd kreerer hun en alternativ og elektronis­k formet popmusik.

Nye navne på programmet er også Black Star, Celeste, Four Tet, 6Lack, Superorgan­ism samt ikke mindst briten Sampha.

Der er hermed offentligg­jort 86 navne til årets Roskilde Festival, hvor det altoversky­ggende hovednavn er den amerikansk­e rapper Eminem. Øverst på plakaten finder man også Gorillaz, Bruno Mars, David Byrne, Stormzy og danske Nephew med Simon Kvamm i front.

Ham kender Peter Sommer aldeles godt, da de sammen udgør De Eneste To.

Roskilde Festival foregår den 30. juni til den 7. juli. Som tidligere år vil der stå omtrent 175 bands og solister på programmet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark