Jyllands-Posten

Anmeldere: Helmigs nye album er en blandet fornøjelse

-

Torsdag udsendte Thomas Helmig sit 16. album, som han har kaldt ”Takker”.

Albummet kom uden forvarsel ud på alle streamingt­jenester, så aarhusiane­rens fans fra morgenstun­den kunne lytte til nye sange som ”Billig vin” og ”Vi kom med funk”. Thomas Helmigs nye album er dog en blandet fornøjelse og et stykke fra fordums styrke ifølge de danske anmeldere.

Thomas Helmig leverer dog trofast stadig numre, der kan danses til i nattens mørke.

Anmelderne fra Århus Stiftstide­nde og Ekstra Bladet giver Helmig de hårdeste ord med på vejen.

Især linjen »Jeg bliver nok nødt til at tage mine solbriller på nu, sådan som du skinner« i sangen ”Burberry og L’Occitane” bliver revset. Helmigs charme kan hive det meste hjem, men her går grænsen for de to anmeldere, der kvit-

Musik:

terer med to stjerner til albummet. Mere positive er de på Jyllands-Posten og Politiken, hvor albummet får fire stjerner fra begge.

»Det nye album forekommer som to dynamiske danseskrid­t frem og to tilbage for den gamle popcharmør, skriver JyllandsPo­stens anmelder Anders Houmøller, der mener, at albummet er et godt udgangspun­kt for, at Helmig kan »fortsætte sit triumftog ved kommende koncerter landet rundt«.

Politiken kalder albummet for en »omgang funky dad-pop«, hvor »ingen følelse er for banal, så længe popmelodie­n kan slå med halen«. Gennemgåen­de for anmeldelse­rne er en enighed om, at årene er ved at indhente Thomas Helmig, hvilket især kan høres på hans stemme, der er ved at være rusten.

Det er Thomas Helmigs første album siden ”KH Helmig”, der blev udgivet for knap fem år siden. /

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark