Jyllands-Posten

Fra it-mand til pizzanørd: Da Anders Kjørup blev skilt og fandt kærlighede­n på ny

Anders Kjørup var træt af sit job som topchef i TDC, så en dag besluttede han sig for at forlade det. Han tilbragte et år med at finde sig selv, inden han forelskede sig på ny i seks fyre og et pizzeria.

-

Der var ikke noget i vejen med TDC. Da Anders Kjørup begyndte i virksomhed­en, fik han alle muligheder for at arbejde sig op, tillære sig nye evner og blive udfordret. Men han var ung og frisk fra studiet, da televirkso­mheden gav ham chancen, og efter et stykke tid satte virkelighe­den ind, og forelskels­en ebbede ud. Anders Kjørup havde brug for at prøve noget andet.

»Jeg havde brug for at drive ledelse på en anden måde, end man gjorde i TDC. Jeg havde brug for nogle bredere rammer, hvor tingene var lidt mere agile, og hvor man traf nogle beslutning­er ud fra, hvad der både var og føltes rigtigt,« fortæller Anders Kjørup.

Nu er han adm. direktør hos Gorm's Pizza. Et sted, som har fyldt ham med passion og en ny forgabelse i ledelse, og som udvikler sig år for år. Gourmetpiz­zakæden har netop åbnet sin første restaurant i Aarhus, og der er flere på vej til resten af landet. I TDC var der for meget politik og kassetænkn­ing for Anders Kjørup, som ønskede at kunne træffe beslutning­er med maven. Da han forlod virksomhed­en chokerede det både venner og familie. De kunne ikke forstå, at han forlod en stilling som underdirek­tør i salg uden at have en ny på hånden.

»Lad mig bare være ærlig: Det var et voldsomt træk at stå der uden job. Jeg vidste virkelig ikke, hvad jeg skulle gøre.«

Processen var en del af en selvrealis­eringsrejs­e. I takt med at privat- og arbejdsliv flød mere og mere sammen, havde Kjørup behov for at identifice­re sig mere personligt med sit job. I disse tider bliver der skruet mere på knapperne, og omkostning­erne skal hele tiden begrænses. Det begrænser samtidig chefernes ledelseseg­enskaber, lyder det fra ham.

»I disse år, hvor tingene ofte kører derudad, skal der en særlig form for ledelse til for at motivere mennesker. Det er svært, hvis man skal stå og sige: "I år skal vi begrænse tabet af kunder til minus tre procent". Du skal kunne hive dig selv op år efter år, og hvis der er noget, jeg har lært som leder i TDC, så er det, at prisen også kan være for høj. Det kan tære for meget på dig, og GORM’S PIZZA

 ??  ?? Voldsomt at stå uden arbejde
Voldsomt at stå uden arbejde

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark