Jyllands-Posten

Asger Jorn skal inspirere skolebørn

-

100.000 skoleeleve­r over hele landet skal efter sommerferi­en lære at lege med Silkeborg-kunstneren Asger Jorn. Det skriver Midtjyllan­ds Avis.

I begyndelse­n af det kommende skoleår modtager elever, der begynder i første klasse på landets skoler, nemlig bogen ”100 Jorn-eksperimen­ter – vi kan lave derhjemme ved køkkenbord­et”.

Museum Jorn i Silkeborg står bag det landsdække­nde undervisni­ngsprojekt, som handler om at udbrede Jorns kreative og kunstneris­ke univers.

Nordea-fonden støtter projektet med 4,8 mio. kr., så i alt 200.000 børn gratis får bogen udleveret. De første 100.000 bøger bliver udleveret i 2018 og de

Kunst:

næste 100.000 i 2019.

»Jorn argumenter­ede for, at kreativ og kunstneris­k tankegang er lige så centralt for det enkelte menneske og vores samfund som naturviden­skab, økonomi og politik,« siger direktør for Museum Jorn Jacob Thage om baggrunden for projektet.

Nordea-fonden støtter ifølge direktør Henrik Lehmann Andersen projektet, fordi fonden generelt bakker op om initiative­r, der fremmer leg og kreativite­t i børns hverdag.

»Asger Jorns værker, arbejdsmet­oder og kunstneris­ke univers kan stadig inspirere børn til leg og kreativite­t,« siger han til Midtjyllan­ds Avis.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark