Jyllands-Posten

Og den værste film i mands minde har også høstet (tvivlsom) hæder

-

Mens verden har fejret verdens bedste film ved det store Oscar-show i Hollywood, har små digitale ikoner på mobiltelef­oner, der har fået hovedrolle­rne i en 86 minutter lang animations­film ved navn ”The Emoji Movie”, fået en mindre flatterend­e hæder.

Filmen er blevet sablet ned af anmeldere verden over, og forleden fik den så også en pris som den værste film i 2017 ved de såkaldte Razzie Awards – Oscar-prisernes ironiske modstykke.

”The Emoji Movie” er den første animations­film til at modtage en Razziepris for dårligste film. Den fik også priserne for årets dårligste manuskript og dårligste instruktør.

Filmen har flere store navne på rolleliste­n, blandt andre T.J. Miller, James Corden, Christina Aguilera og Sofia Vergara.

Andre stjerner måtte også se deres navn blandt prismodtag­erne.

Film:

Tom Cruise havde den tvivlsomme ære at få en pris som dårligste mandlige skuespille­r for sin præstation i filmen ”The Mummy”. I samme kategori lykkedes det nominerede som Mark Wahlberg, Zac Efron og Johnny Depp at undgå en Razzie.

Værre gik det for Mel Gibson, der fik prisen som årets værste mandlige birolle.

Det var hans præstation i ”Daddy’s Home 2”, der skaffede ham den.

Blandt kvinderne fik Kim Basinger en pris for sin rolle i efterfølge­ren til ”Fifty Shades of Grey”.

The Golden Raspberry Awards, der er prisuddeli­ngens officielle navn, har fejret filmverden­ens største flop siden 1980.

Dermed var årets uddeling den 38. af sin slags.

Det er de omtrent 1.000 betalende medlemmer af Razzie Awards-komitéen, der udpeger årets værste film.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark