Jyllands-Posten

Hugo Helmig hitter syd for grænsen

-

Et særligt pres kan nok mærkes, når man er søn af Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen, og når man tilmed vælger at kaste sig ud i musikken.

Men det går ganske godt for den 19-årige Hugo Helmig, der debuterede i Danmark med den engelskspr­ogede popsingle ”Please Don’t Lie” i juni 2017.

I skrivende stund ligger singlen nummer 4 på de tyske radiostati­oners airplaycha­rt – og den har været oppe på en tredjeplad­s.

»Det er en kæmpe overraskel­se. Vi var klar over, at det er en god sang, som

Musik:

fungerer godt til radio, og vi ville give den et skud, men det er ikke noget, som vi har planlagt,« siger Hugo Helmigs manager, Laurids Bejder Klausen, til DR.

Singlen er da også pop i sin reneste form, der i særlig grad lader til at søge et yngre teenagepub­likum, nærmere bestemt smartphone­generation­en.

Rent lyrisk omhandler den unge Helmigs debutsingl­e en fyr, der ikke forstår, at en pige afsætter tid på sin ferie til at redigere sine billeder, som hun lægger på sociale medier – når hun i stedet kunne hænge ud på dansegulve­t og nyde »the moment«, altså øjeblikket.

Hugo Helmigs manager fortæller til DR, at succesen i Tyskland er et vigtigt afsæt til succes i andre lande:

»Tyskland er det fjerdestør­ste musikmarke­d i verden, så der er lande, der kigger på, hvad Tyskland gør. Vi skal nu sørge for, at sangen breder sig til andre steder, hvor vi er godt med i Østrig, Schweiz og Belgien,« siger han.

Helmig junior spiller fire tyske koncerter i maj.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark