Jyllands-Posten

Præsidente­n og praktikant­en: 90’er affære bliver til teaterstyk­ke

-

Det endte som en af de største politiske medieskand­aler i slutningen af det forgangne årtusinde, da det blev afsløret, at den demokratis­ke præsident Bill Clinton havde haft en affære med Monica Lewinsky, som var praktikant i Det Hvide Hus i midten af 1990’erne.

Nu danner sagen baggrund for et teaterstyk­ke i Bunker Theatre i London.

Det skriver britiske The Guardian.

Stykket, der har navnet ”Devil With The Blue Dress”, har premiere den 29. marts, og handler om hele sagen omkring affæren. Stykket er opkaldt efter Monica Lewinskys kjole, hvor man fandt dnabeviser, som gik imod Bill Clintons berømte udtalelse

Teater:

»I did not have sexual relations with that woman.«

Stykkets skaber, Kevin Armento, mener, at det er på tide, at vi sætter sagen i kontekst igen.

»Det er vigtigt for mig, at stykket sætter vores forhold til Monica Lewinsky som en offentlig person i kontekst igen. Det er på tide, at vi husker, at hun var 22 år, da det skete. Da hendes chef misbrugte sin magt. Vi har de seneste måneder lært, at hun bestemt ikke er ene om at have den oplevelse,« siger han til The Guardian.

Stykket præsentere­r sagen fra fem forskellig­e kvinders synspunkte­r. Det drejer sig om Monica Lewinsky, Linda Tripp, Hillary Clinton, Chelsea Clinton og Betty Currie.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark