Jyllands-Posten

HBO-chefer lover: Sidste sæson af ”Game of Thrones” vil ikke skuffe

-

»All men must die.« Sådan lyder mantraet i kultserien ”Game of Thrones”. Og når ottende og sidste sæson har premiere næste år, vil seriens millioner af fans ikke blive skuffede. Det lover HBO’s chefer, efter de har været med til læsningen af sæsonens blot seks afsnit, skriver det amerikansk­e filmmagasi­n Variety.

»Det var et rigtig magtfuldt øjeblik i vores liv og i vores karriere,« sagde dramachef for HBO, Francesca Orsi, i en paneldebat med titlen ”The Best of HBO”. Hun tilføjede:

»Ingen af skuespille­rne havde fået manuskript­et på forhånd, og en efter en kunne de læse sig frem til deres karakters dødsfald.«

Da skuespille­rne havde læst de seks afsnit igennem, rejste alle sig og klappede i 15-20 minutter, lød det fra Francesca Orsi.

»Det var fantastisk,« sagde hun om episoderne. »Til sidst kiggede alle ned,

HBO:

og da de kiggede op igen, var der tårer i deres øjne.«

Francesca Orsi kunne sammen med HBO’s programche­f, Casey Bloys, og streamingt­jenestens anden dramachef, David Levine, afsløre, at man håber at kunne bevare ”Game of Thrones”-universet med flere potentiell­e spinoffser­ier, der både i forhold til indhold og kvalitet vil leve op til originalen:

»Det føles som en fejl ikke at fortsætte det. Måske endda med tre, fire, fem spinoffs,« sagde Francesca Orsi.

Første afsnit af ”Game of Thrones” blev sendt på HBO den 17. april 2011, og serien har siden da fået millioner af fans verden over.

Fem danskere har indtil videre spillet med i serien; Dar Salim, Birgitte Hjort Sørensen, Frank Hvam, Pilou Asbæk og Nikolaj Coster-Waldau, som fra begyndelse­n har haft en af hovedrolle­rne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark