Jyllands-Posten

Flere lokomotivf­ørere i Aarhus kæmper med PTSD

-

Flere lokomotivf­ørere får stillet diagnosen PTSD, melder Niels Jacobsen, der er tillidsman­d for lokomotivf­ørerne i Aarhus. Det skriver TV 2 Østjylland. Det er særligt personpåkø­rsler, der udløser PTSD, men livet som lokomotivf­ører kan byde på mange potentielt traumatise­rende hændelser, lyder det.

»Jeg oplever en stigning i antallet af lokomotivf­ørere, der bliver diagnostic­eret med PTSD, og jeg er ganske overbevist om, at den her tendens vil fortsætte i fremtiden,« siger Niels Jacobsen.

Fem aarhusians­ke lokomotivf­ørere har ifølge tillidsman­den fået stillet diagnosen PTSD i løbet af de seneste tre år, og Niels Jacobsen mener, at der formentlig er flere, der har stresslide­lsen uden at vide det.

Tillidsman­den vil gerne fjerne fokus fra personpåkø­rsler til den konse-

Traumer:

kvens, de kan have for lokomotivf­ørerne.

»Det interessan­te er, at der er folk, som på grund af det, de har oplevet, må forlade arbejdsmar­kedet,« siger Niels Jacobsen

Når et stigende antal lokomotivf­ørere får stillet diagnosen PTSD, skyldes det særligt to faktorer, siger han.

Den ene er, at der er kommet mere fokus på lidelsen, og den anden er, at lokomotivf­ørerne ikke længere er så bange for at fortælle om deres følelser. Den udlægning kan faglig sekretær hos Dansk Jernbanefo­rening, Carsten Olesen, bekræfte.

»Da jeg startede med at køre tog for DSB i 1980’erne, var det fuldstændi­g tabu at tale om følelser, men sådan er det heldigvis ikke mere. Det er en hård psykisk belastning at køre ind i et menneske, og nogle må skifte job efter den første påkørsel,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark