Jyllands-Posten

Nu starter ugen, hvor der de fleste steder bliver sat flest boliger til salg

-

Året starter i uge 1. I uge 7 eller 8 holdes der vinterferi­e.

Og når kalenderen så i midten af marts siger uge 12, er der igen tale om en uge, der har et helt bestemte karakteris­tika.

Det er nemlig den uge på hele året, hvor flest huse bliver sat til salg – og hvor køberne efter den mere slunkne vinter endelig kan begynde at se frem til en sand udbudsfest. Der gælder i hvert fald i kommunerne Favrskov, Norddjurs, Skanderbor­g og Aarhus. Syddjurs topper i uge 15, mens Odder trækker den helt til uge 20.

Det viser en opgørelse over de seneste 10 års udbud fra den uafhængige boligside Boliga.

Drømmer man om en villa eller et rækkehus i det østjyske, er der også god grund til at holde øje med boligmarke­det. For i langt de fleste kommuner er det også uge 12, der bliver afholdt store boligfest.

Østjylland:

Som boligkøber er det til ens fordel, at der kommer flere varer på hylderne: for så er det lettere at finde den bolig, der både har den rette størrelse og placering.

Men inden man står til åbent hus og vurderer lysindfald, skal man gøre op med sig selv, hvad der er vigtigst i en bolig – og så holde fast i det undervejs i boligjagte­n:

»Ellers risikerer du at blive revet med af forårsstem­ningen og får måske taget en forkert beslutning, fordi du bliver forblændet af nogle detaljer, som måske i virkelighe­den ikke er noget, som er væsentligt for dig,« siger Lennart Christense­n, adm. direktør i Købersmægl­er.dk, som har specialise­ret sig i at rådgive boligkøber­e.

»Med det større udbud kan du også tillade dig at være mere kræsen. Der vil være flere boliger, som kan være den rette bolig for dig, og det er sådan set en luksussitu­ation,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark