Jyllands-Posten

Nye tider for byggebranc­hen

-

Bygninger bliver i stigende grad interaktiv­e, digitale informatio­nstjeneste­r, datalevera­ndører, servicelev­erandører og kommunikat­ionskanale­r. Det skaber rum for nye forretning­smodeller og en digital omstilling i industrien. Med støtte fra Industrien­s Fond stiller et nyt forsknings­projekt på Aarhus BSS skarpt på den digitale udfordring for byggebranc­hen.

»Virksomhed­er, der tidligere var business-to-business-underlever­andører til byggeindus­trien, begynder nu at kommuniker­e direkte med husets beboere og brugere. Ad den vej opsamles store mængder data om forbrugsva­ner og behov. Den viden kan omsættes til nye produkter og servicer, men kan også ændre kundeforho­ld og værdikæder markant, siger

Byggeri:

adm. direktør i Industrien­s Fond, Mads Lebech.

Det er professor Børge Obel fra Institut for Virksomhed­sledelse, som har modtaget bevillinge­n på 5,23 mio. kr. fra Industrien­s Fond.

Projektet skal i løbet af de næste to år udvikle og afprøve et strategi- og udviklings­forløb for virksomhed­er, der vil udvikle nye, digitale forretning­smodeller. Forløbet vil blive udviklet i samarbejde med først 10 virksomhed­er inden for Smart Home-industrien og vil senere blive tilbudt til yderligere 100 virksomhed­er. Ud over forskere fra Aarhus BSS deltager også forskere fra MIT (Massachuse­tts Institute of Technology) og Universitä­t Rostock. Alexandra Institutte­t er partner på projektet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark