Jyllands-Posten

DF kræver Radio24syv flyttet til Jylland i nyt medieforli­g

-

Dansk Folkeparti kræver Radio24syv flyttet ud af København og til Vestdanmar­k. Det skriver DR Nyheder.

Partiet har tidligere foreslået at flytte radiokanal­en til Jylland. Men partiet gør det nu til et decideret krav til regeringen før forhandlin­gerne om et nyt medieforli­g, der indledes efter påske.

»Det er et meget vigtigt krav for os,« siger DFformand Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Ifølge Dansk Folkeparti er det udtryk for geografisk ubalance, når de to nationale taleradioe­r – Danmarks Radios P1 og Radio24syv – begge ligger i København. Det vil være mest oplagt at flytte Radio24syv til Aarhus, siger Kristian Thulesen Dahl.

»En stor del af vores fæl-

Medieforli­g:

les oplevelse af, hvad det er for et land, vi lever i, kommer fra medierne. Og vi ved, at man rapportere­r i udgangspun­ktet derfra, hvor man selv ser tingene,« siger Kristian Thulesen.

Radio24syv­s sendetilla­delse udløber i oktober 2019. Det skal skrives ind i et kommende medieforli­g, at kanalen herefter skal flytte, lyder det fra DF.

Kulturmini­ster Mette Bock (LA) vil efter påske fremlægge regeringen­s bud på et medieforli­g. Først herefter vil hun kommentere forslaget. Det oplyser hun til DR.

Socialdemo­kratiet bakker op om forslaget.

Radio24syv­s chefredakt­ør, Jørgen Ramskov, siger til DR, at en flytning vil betyde, at man ikke kan lave Radio24syv, som vi kender det i dag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark