Jyllands-Posten

Maleriet i kosteskabe­t viste sig at være millioner af kroner værd

-

På kunstgalle­riet Hoyt Sheman Place i Iowa, USA, har lederen, Robert Warren, gjort noget af et fund i galleriets kosteskab.

I 2016 faldt han nemlig over et maleri af den anerkendte hollandske maler Otto van Veen, der levede mellem 1556 og 1629.

Det var dog ikke galleriste­ns første indskydels­e, at der var tale om et helt unikt fund. Til CNN fortæller Robert Warren, at han først antog, at billedet var værdiløst.

Men så opdagede man et auktionsmæ­rke på bagsiden af maleriet. Mærket viste, at det engang har hængt på et af verdens førende kunstmusee­r, New Yorks Metropolit­an Museum of Art.

I sin tid var billedet blevet udlånt til museet af Nason Collins, som var emigreret til USA fra Europa. Han havde haft billedet med sig til staterne i be-

Billedkuns­t:

gyndelsen af 1900-tallet.

Collins’ datter valgte senere at donere maleriet til kunstgalle­riet Hoyt Sheman Place, som blev grundlagt af en forening for kvinder.

Maleriet med titlen ”Apollo og Venus” – der menes at være malet mellem 1595 og 1600 – er formentlig blevet gemt væk, da billedet af Apollo og Venus – med meget lidt tøj på – var for udfordrend­e ved indganen til det 20. århundrede.

”Apollo og Venus” har nu gennemgået omfattende restaureri­ng og er for første gang en del af galleriets faste udstilling.

Det vides ikke præcist, hvad maleriet er værd i dag.

Tidligere er malerier af Otto van Veen blevet solgt for mellem 4 og 17 mio. dollars. Det anslås derfor, at maleriets værdi ligger i det interval.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark