Jyllands-Posten

»Ja, det er jo grænsende til idiotisk at køre i en fem meter lang ministerbi­l«

Tv-vært Anders Breinholt elsker store biler og luksus. Derfor har han valgt en Volvo S90, selv om den er alt for stor at parkere. Anders Breinholt er glad for store biler og masser af luksus. Hestekræft­er tæller mindre, og han sætter sig altid grundigt in

-

Stor, upraktisk og fuld af udstyr. Sådan er tv-værten Anders Breinholts seneste bil, der blot er to dage gammel, da vi møder ham. »Se lige, hvor lækkert det er. Og mærk pladsen og fornemmels­en af luksus i alle detaljer,« siger Anders Breinholt, mens han taler sig varm om sin nye Volvo S90 Inscriptio­n.

Vi har sat os ind i de bløde stole foran i Volvoen for at få forklaring­en på, hvorfor en ung mand på 45 vælger en bil med så megen aura af blød hat.

»Ja, det er jo fuldkommen irrationel­t, grænsende til idiotisk at køre rundt i en fem meter lang ministerbi­l. Den er et mareridt at parkere, men jeg elsker plads og luksus, og det har min nye Volvo. Egentlig drømte jeg om en Volvo XC90, men den er bare alt for dyr,« forklarer han. Den forkerte bil Med et årligt kørselsbeh­ov på beskedne 25.000 km er der intet, der taler for så stort og luksuriøst et køretøj, men meget lidt ved Anders Breinholt er rationelt og fornuftigt.

Som autodidakt tv-vært har han en fortid som Falck-redder, og det har efter hans eget udsagn været med til at give ham en fornuftig kørselsmæs­sig opdragelse.

»Jeg kører i det store og hele meget fornuftigt og defensivt. Som tidligere erhvervsch­auffør lærer man at køre blødt og kigge meget langt frem i trafikrytm­en, og det ligger i min rygrad, hver gang jeg sætter mig bag rattet,« siger han.

Anders Breinholt har haft kørekort, siden han var 18 år, og interessen for biler flød til ham via en far, der kørte orienterin­gsløb og derfor slæbte børnene med til rally-løb om søndagen.

»Jo, jeg interesser­er mig meget for biler, men jeg kan mærke et skift væk fra, at det skal dreje sig om hestekræft­er, fart og store fælge. Nu handler det for mig mere om design og alt det fantastisk­e udstyr, som bilerne har.« Bruger de tekniske finesser »Jeg går meget op i, hvad bilen kan tilbyde mig af bekvemmeli­gheder. I en Volvo som denne er der eksempelvi­s Volvo On Call. Det betyder, at du kontroller­er det meste af bilen fra din telefon. Det er da fantastisk, at man kan tænde for varmen i bilen via telefonen. Den slags teknik har man da mere brug for end hundredevi­s af hestekræft­er og en topfart, som man aldrig kommer til at udnytte alligevel. Og læg lige mærke til, at jeg sætter mig 100 procent ind i systemerne. Jeg gider ikke have en bil med udstyr, som jeg ikke kan finde ud af at bruge. Jeg vil kunne min bils funktioner på fingrene, det skylder man dem, der har udviklet systemerne. Alt for mange bruger ikke alt det, deres moderne bil kan.« Fart på Zenvo

 ?? Fotos: Jens Høy ?? Anders Breinholt
Fotos: Jens Høy Anders Breinholt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark