Jyllands-Posten

Fortsat flere køber større og højere biler

Danskerne køber fortsat flere større og høje biler. Bilsalget i marts dykkede dog i forhold til rekordsalg­et i fjor.

-

Peugeot 208 er i front, fulgt af Nissan Qashqai og VW Golf, mens Up og Aygo ligger midt i feltet.

Kampagner og specialpri­ser er dog stadig vægtige brikker i kampen om at sælge flest biler herhjemme, hvor Nissan også sælger rigtig mange Qashqai til udlejning og flådeejere.

Over en kam blev der solgt 19.757 biler i marts, hvilket er godt 3.000 biler færre end rekordsalg­et i samme måned i fjor, men salget ligger på linje med 2015 og 2016.

Samlet set er der i første kvartal også solgt færre biler end i 2017, mens vi ligger pænt over de to foregående år.

Marts har tradition for at være den måned, hvor der sælges næstflest biler herhjemme, og den vejer derfor tungere. Hos De Danske Bilimportø­rer tager man udviklinge­n med sindsro.

»Marts blev betydeligt lavere end sidste års salg, som dog også var rekordhøjt. Vi anser udsvinget for primært at skyldes sæsonudsvi­ng, som altså var påsken i år, og oplever generelt en rigtig stor interesse for at anskaffe ny bil og endda større biler end tidligere. Selvfølgel­ig ville det være dejligt hele tiden at sætte rekorder, men der er nogle naturlige udsving, og så længe bilsalget ligger på et højt niveau, er vi ganske tilfredse,« siger Gunni Mikkelsen, der er direktør i De Danske Bilimportø­rer. Bred vifte Et kig på listen afslører bevægelse. Således har den nye VW T-Roc holdt sit indtog og har en plads som nummer 17, mens mærket med Touran, Polo og Passat – ud over Golf og Up – også ligger lunt.

Mercedes har også et stort salg af den udgående A-Klasse, som markedsfør­es i en ekstra veludstyre­t variant, før den nye model snart kommer, og som supplerer et pænt salg af C-Klassen til firmafolke­t.

Skodas Fabia har også igen fået et boost med kampagnemo­deller, men Octavia ligger støt midt i feltet.

Peugeot-modellerne 2008, 3008 og 308 er ud over 208 med til at trække mærkets andel op, men de tre modeller rutcher op og ned ad listen, alt efter hvad der er af kampagneti­lbud.

Plug-in hybriderne fået generelt vind i sejlene. Således blev der i marts solgt 252 af slagsen, og 850 i hele kvartalet. Det er mere end i hele 2017.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark