Jyllands-Posten

Den koreanske stationcar leverer plads og komfort

En pæn og nydelig stationcar, som designmæss­igt ikke gør megen væsen af sig, til gengæld har den nye Hyundai i30 god plads og ikke mindst en virkelig fin kørekomfor­t. Hyundai i30 stationcar overbevise­r især med sin rummelighe­d og høje komfortniv­eau. Merpr

-

Engang var stationcar­s omtrent lige så feterede af danskerne som Shu-bi-dua og hakkebøf med bløde løg. År efter år lå modeltypen øverst på bilhitlist­en, og de praktiske stationcar­s fik ikke mindst småbørnsfa­milier til at vende vrangen ud på tegnebøger­ne. Men med tiden fik kunderne fine fornemmels­er, for først blev MPV’erne populære, og senest er det de høje crossovere, som har fortrængt den klassiske stationcar.

På sin vis er det synd og skam, for intet slår bagagerumm­et i en stationcar, der let rummer et omfangsrig­t aluminiums­understel til en stor barnevogn. Tag nu den nye Hyundai i30, den er virkelig rummelig. Med en længde på over 4,5 meter er der gjort plads til et bagagerum på 602 liter og yderligere 1.650 liter, hvis bagsæderne lægges ned. Det gør bilens bagagerum til et af klassens største, på niveau med Volkswagen Golf Variant, mens konkurrent­erne Peugeot 308 SW og Skoda Octavia dog har lidt mere at byde på.

Der er selvfølgel­ig nedfældeli­gt bagsæde, der også kan splittes op, men desværre er lasteflade­n ikke helt plan, når vi lægger sæderne ned, og der er heller ingen fjernudløs­ning af sæderne, så de kan lægges ned automatisk. Til gengæld åbner bagklappen højt op, og inde i kabinen er der rigeligt med plads. Forsæderne er af den faste slags, som ikke segner under en trind danskers tryk.

Vi tester bilen i udgaven 1,4 T-GDI DCT Premium. Oversat til dansk er det versionen med 140 hk benzinmoto­r med turbo, automatgea­r og topudstyr. Det gør så, at prisen havner på 308.975 kr. Umiddelbar­t en voldsom pris, men der er flere muligheder for at slippe billigere. Det vender vi tilbage til.

Motoren trækker godt og vil for de fleste nok opleves som temmelig kvik, hvis man insisterer og trykker speederen i bund. Det er dog en kørestil, som er helt i modstrid med vognens intentione­r, for automatgea­ret er udlagt til tidlige gearskift, hvilket sparer på benzinen og giver en yderst behagelig fremfærd. Behageligh­eden selv Affjedring­en er komfortori­enteret. I30 er ikke sat i verden for at slå omgangsrek­order i rundkørsle­r, men derimod for at suge ujævnheder op og gøre din køretur behagelig. Den er så tilpas blød og komfortabe­l, at den opsuger de fleste stød fra vejen. Og præcis så hård, at fører og passagerer har en god fornemmels­e af, hvad bilen vil, og hvor den er på vej hen i svingene. Lydkomfort­en er også god, umiddelbar­t er i30 mere støjsvag end de fleste af konkurrent­erne og selvfølgel­ig med de kendte fem års garanti.

Vi kører versionen med det højeste udstyrstri­m, men du kan sagtens nøjes med Trend, der kun mangler full LED-forlygter, en airbag til førerens knæ og lidt lister rundt om vinduerne. Hyundai i30 1,4 Trend med automatgea­r koster således 288.975 kr. og har stor farveskærm med Apple CarPlay og DAB-radio, 16 tommer alufælge, armlæn foran, bakkamera, og nøglefri betjening. Automatgea­ret fås kun til 1,4 motoren, og kan du undvære det, er der 20.000 kr. at spare. Der er yderligere 20.000 kr. i besparelse ved at nøjes med den lille 1,0 motor med 120 hk, der gør det udmærket til daglig brug. Vi ville nødig køre med campingvog­n i den model, men ellers et fint valg.

I virkelighe­den er en i30 Trend med 120 hk til 248.975 kr. måske nok derfor det bedste valg, hvis man er faldet for den nye stationcar. Hvis man bevæger sig længere ned i udstyrsniv­eauerne, er det især fraværet af den fine skærm, der springer i øjnene, men er man ligeglad med det, er der selvfølgel­ig penge at spare. Under alle omstændigh­eder er der ros til Hyundai for at gøre automatisk nødbremse til standardud­styr, selv om den avancerede version, der også kan bremse for fodgængere, kun fås mod merpris. Konklusion Sjov er den ikke at køre, men langt de fleste vil blive glade for dens godmodige køremåde, de gode pladsforho­ld og især den fine komfort. Da prisen er i den høje ende, bliver det dog ikke til mere end fire stjerner.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark