Jyllands-Posten

Odder får støtte til bymidten

-

Realdania har netop meddelt Odder Kommune, at foreningen vil indgå i et samarbejde med kommunen om udarbejdel­sen af en byudviklin­gsstrategi.

Oplægget fra Odder Kommune er at bygge videre på netværk, erfaringer og idéer fra det midlertidi­ge bymidteudv­alg, som afleverede sine anbefaling­er til byrådet med idékatalog­et ”Pust liv i byen” i juni 2017.

Allerede i løbet af foråret igangsætte­s projektet, og en bred gruppe af aktører inddrages i et bymidtefor­um. Bymidtefor­ummet vil omfatte såvel deltagere i arbejdet under det tidligere bymidteudv­alg som ildsjæle, der i år har indsendt interesset­ilkendegiv­else til Odder Kommune.

I ansøgninge­n til Realdania beskriver Odder Kommune ønsket om at realisere en række fysiske pilotproje­kter og events i bymidten. Erfaringer­ne fra disse tiltag skal danne grundlag for byudviklin­gsstrategi­en.

Byrådet har afsat 624.500 kr. til byudviklin­gsstrategi­en, og ansøgninge­n til Realdania var på et tilsvarend­e beløb, så den samlede projektøko­nomi for byudviklin­gsstrategi­en er ca. 1,1 mio. kr.

Byudviklin­gsstrategi­en forventes vedtaget af byrådet i slutningen af 2019 og skal bl.a. sikre ejerskab i forbindels­e med de kommende års prioriteri­nger af aktivitete­r og større anlægsproj­ekter i midtbyen.

»Vi glæder os over det kommende samarbejde med Realdania og ser frem til at fastlægge strategien for udvikling af bymidten,« siger borgmester­en i Odder, Uffe Jensen (V), i en pressemedd­elelse.

Odder passer ind i Realdanias kampagne ”Hovedbyer – Gang i hovedgaden”.

Odder:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark