Jyllands-Posten

Ny fond bliver søsat i Ry

-

Den naturvenli­ge, rekreative sejlads på Himmelbjer­gsøerne skal have tilført ny energi, og derfor er der nu indstiftet en fond til formålet. Fondens navn er Isfuglen Ry, og initiativt­ager til fonden er Brugsforen­ingen Tryg.

»Fondens primære formål er dels at fremskaffe kapital til at sikre naturvenli­g rekreativ sejlads i Søhøjlande­t, dels at sikre offentligh­edens adgang til gode sejladsopl­evelser med natur-, kultur- og historiefo­rmidling,« fortæller Leif Bergmann i en pressemedd­elelse. Han er formand for Brugsforen­ingen Tryg og for den nye fond.

Formålet skal opnås ved at indgå samarbejde med andre finansiell­e parter – herunder offentlige og private fonde og puljer.

Isfuglen Ry er stiftet i et samarbejde mellem Brugsforen­ingen Tryg, Hjejlesels­kabet og Søhøjlande­ts Turistfore­ning, og i den første bestyrelse sidder ud over Leif Bergmann og Torben Andreassen fra brugsforen­ingen også Peter Stampe og Thomas Klostergaa­rd fra Hjejlesels­kabet, Marianne Purup fra turistfore­ningen og borgmester i Skanderbor­g Jørgen Gaarde.

»Vi er meget glade for, at Jørgen Gaarde har sagt ja tak til at sidde i bestyrelse­n. Det betyder meget for opfyldelse­n af fondens formål, at borgmester­en er med,« siger Leif Bergmann.

Med forårets komme er fonden klar med sin første investerin­g: En ny båd, drevet af solenergi, vil med udgangspun­kt i marinaen i Ry sætte af sted på naturvenli­g sejlads fra midten af maj.

»Vi har i mange år haft en lille solbådsflå­de i Ry, men er blevet udfordret af den tiltagende mængde grøde i søsystemet. Med fondens hjælp kan vi nu få en nydesignet og velegnet båd på vandet,« siger Henry Thomsen fra Solbaaden Aps, som er driftspart­ner på den nye båd ”Solstrålen”.

Skanderbor­g:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark