Jyllands-Posten

Kirstine Bille vælger lokalt og internatio­nalt – og trækker sig som folketings­kandidat

-

Kirstine Bille fra SF Syddjurs er valgt som næstforman­d i KL’s internatio­nale udvalg.

Hun har de seneste otte år deltaget i dette arbejde herunder haft plads i EU’s Regionsudv­alg (Committee of the Regions). Hun fortsætter i dette udvalg og således også arbejdet i det underudval­g, der rådgiver EUkommissi­onen om naturresso­urcer, landbrug, landdistri­ktsudvikli­ng, fiskeri og turisme.

»Det er fantastisk vigtigt, at kommuner og regioner er tæt på de forslag, der kommer fra Europa-Kommission­en! Langt de fleste af de direktiver og forordning­er, der kommer herfra skal implemente­res af lokale myndighede­r,« siger Kirstine Bille i en pressemedd­elelse og peger på vandrammed­irektiv, affaldsdir­ektiver og borgernes møde med myndighede­r.

Regionsudv­alget rådgiver kommission­en før forslag sendes videre til behandling i EuropaParl­amentet.

»Jeg er meget glad for, at jeg får mulighed for at fortsætte dette arbejde. EU kan virke virkelighe­dsfjernt og som noget, der er nede i Bruxelles. Men jeg kan garantere for, at det er meget virkelighe­dsnært, det der foregår. F.eks. er det Europaparl­amentets borgerklag­enævn, der har givet os mulighed for at klage over den danske regerings lov om at tillade havdambrug. Det er din og min og helt almindelig­e mennesker rundt omkring i Europas hverdag, det handler om,« siger hun.

Sammen med det internatio­nale engagement ønsker Kirstine Bille at fokusere på det lokale politiske arbejde som leder af SF’s gruppe i byrådet i Syddjurs, formand for Udvalget for Familie og Institutio­ner mm.

Kirstine Bille har derfor besluttet, at hun trækker sig som folketings­kandidat i Djurskreds­en.

»Vi bakker helt op om Kirstine Billes prioriteri­ng og siger tak for den flotte indsats og glæder os til det fortsatte samarbejde. De to partiforen­inger har allerede indledt arbejdet med at finde en afløser,« siger Jørgen Ringgaard, formand for SF-Syddjurs og Jytte Schmidt, formand for SF-Norddjurs.

Syddjurs:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark