Jyllands-Posten

Skeptisk Merkel tog imod reformivri­g fransk præsident

-

Lederne for Tyskland og Frankrig mødtes torsdag i Berlin for at forsøge at finde et fælles grundlag til at reformere eurozonen. Det er et følsomt emne for begge sider. Det kan blive en test for kansler Angela Merkel, når hun tager imod den franske præsident, Emmanuel Macron. Hun har kun i en måned stået i spidsen for sin fjerde regering. På forhånd er det småt med enigheden mellem Tyskland og Frankrig om eurozonens fremtid. Merkel er under

Tyskland:

pres fra sit konservati­ve parti, CDU, til at modsætte sig de reformer, som Macron går efter.

Den franske præsidents vision er at få den nuværende økonomiske redningsfo­nd, EMF, til at fungere som en buffer ved enhver fremtidig finanskris­e i eurozonen.

De tyske konservati­ve frygter, at det vil betyde, at Tyskland i fremtiden skal punge ud med flere penge for at holde samarbejde­t mellem de 19 eurolande flydende. Macron har fore- slået, at eurozonen får sin egen finansmini­ster. Han har også luftet idéen om et fremtidigt fælles budget.

»Vi har masser af institutio­ner, og hvorfor så en til,« spørger Ralph Brinkhaus, der er næstforman­d for den konservati­ve blok i parlamente­t og budgeteksp­ert.

»Og hvad angår et budget for eurozonen, hvorfor skulle eurozonen ved siden af EU have et ekstra budget,« lyder et andet kritisk spørgsmål, som han stillede før torsdagens minitopmød­e i Berlin.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark