Jyllands-Posten

Opels nyeste får kraftig dieselmoto­r

Opels nye SUV Grandland X fås nu med en overlegen dieselmoto­r til dem, der elsker et godt kraftovers­kud eller har behov for at køre med en stor campingvog­n.

-

3008, hvor den er opgivet til 180 hk. Motoren findes i Innovation-versionen, der er topudstyrs­niveauet i Danmark og med otte trins automatgea­r som standard.

Forbrugsta­llet opgjort efter EU-normen ved blandet kørsel er 20,8 km/ l, har en anhængervæ­gt på 2.000 kilo, og prisen begynder ved 413.980 kr.

Prisen skal sammenlign­es med en tilsvarend­e udstyret model med 120 hk til 358.980 kr. Stærk og behagelig Testen afslører en virkelig komfortabe­l bil, og det er, som om Grandland X næsten bliver forvandlet med de mange kræfter og en ganske imponerend­e støjsvag fremfærd.

Motoren har AdBlue-rensning af udstødning­en og overholder nyeste miljønorme­r.

Topfarten er 214 km/t., og accelerati­onen fra 0-100 km/t. kan klares på 9,1 sek. Brændstoff­orbruget ved blandet kørsel opgjort efter NEDCnormen er 20,8 km/ l.

Motoren er et supplement til 1,6 Turbo D med 120 hk og 1,2T-benzinmoto­ren på 130 hk.

Den lille diesel får dog et ganske kort liv, for den erstattes snart af en 1,5 diesel med tilsva- rende 130 hk, der lever op til de nye skrappe miljøkrav.

Grandland X tilhører det hastigt voksende SUV-segment, der er øget fra syv pct. i 2010 til nu 20 pct. på det europæiske marked. Grandland X er den tredje SUV i dette segment fra Opel. De øvrige er Mokka X og Crossland X.

Grandland X Innovation har en række af de nyeste sikkerheds­systemer med bl.a. automatisk nødbremse, træthedsad­varsel, advarsel mod utilsigtet skift af vejbane, OnStar. Udstyret omfatter også automatisk nødbremse, nøglefri betjening, elektrisk bagklap, der kan aktiveres ved at svinge foden ind under kofangeren.

Grandland X kan udstyres med 8” indbygget navigation, der også kan anvendes sammen med Apple CarPlay og har ellers en 7” skærm med mulighed for at benytte Apple CarPlay som navigation.

I forbindels­e med præsentati­onen af Grandland X har Opel annonceret, at modellen også vil kunne leveres som genopladni­ngshybrid. Hvornår vides endnu ikke.

Indtil videre er den store diesel et godt bud på en solid SUV med trækevner. JP var inviteret til San Sebastian af Opel

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark