Jyllands-Posten

En kongelige søstertrio åbner stor smykkeudst­illing på Koldinghus

-

Lørdag bliver det en kongelig søstertrio bestående af dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og eksdronnin­g AnneMarie, som besøger Koldinghus i anledning af dets 750-års jubilæum.

De tre søstre har i mange år brugt, genbrugt og udlånt smykker til hinanden, og i dag skal det igen handle om smykker, for søstrene skal være med til åbningen af jubilæumsu­dstillinge­n ”Magtens Smykker”. Det fremgår af kongehuset­s officielle kalender.

»Jubilæumsu­dstillinge­n fortæller magtens historie fra 1268 og frem til i dag gennem kongelige smykker, medaljer og ordner, som bl.a. er udlånt af det danske, svenske og britiske kongehus,« skriver det danske kongehus på sin hjemmeside.

Blandt de smykker, som det danske kongehus har udlånt til udstilling­en, er bryllupsdi­ademet, som både dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og eks-

Udstilling:

dronning Anne-Marie har båret til deres respektive bryllupper.

»Diademet er fra 1904 og kom til den danske kongelige familie gennem dronning Ingrid, der havde det fra sin mor, prinsesse Margareta af Storbritan­nien,« skriver det danske kongehus på Instagram til et billede af diademet og billeder af de tre søstre på deres bryllupsda­ge.

Jubilæumsu­dstillinge­n ”Magtens smykker” på Koldinghus i Kolding former sig som et sandt slalomløb mellem historiens skiftende styreforme­r, vekslende magtsymbol­er fra Middelalde­ren, Renæssance­n og Enevælden til dagens demokratis­ke udgaver af samfundsor­denen samt herskende krops- og kønsopfatt­elser, der afspejles i de mange ydre attributte­r.

Udstilling­en varer frem til den 30. september.

Jyllands-Posten bringer en større reportage fra udstilling­en mandag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark