Jyllands-Posten

Virksomhed­er fik gode råd i gågaden

-

Det er tirsdag i Lillegade i Grenaa.

På en af gadens sofaer sidder en marketingr­ådgiver, og inde i en butik sidder en revisor og en erhvervsko­nsulent på henholdsvi­s en gul skammel og en træbænk.

De taler hver især med en virksomhed­sindehaver, der søger gode råd. Fire andre rådgivere fra forskellig­e brancher sidder klar på en bænk udenfor – og de svarer beredvilli­gt på spørgsmål fra nysgerrige forbipasse­rende.

Sådan var scenen i den forgangne uge, hvor Lillegade 6 ikke var en lukket butik, men holdt åben for ”walk-in rådgivning”. Det er første gang, Norddjurs Kommune har virksomhed­srådgivnin­g på den måde. Førhen sad rådgiverne ved hvert sit bord på Kystvejens Konference­center. Det var mere formelt. Her er der en afslappet caféstemni­ng, og det passer Mikael Bertelsen fra BI Analytics meget godt.

»Jeg kan godt lide den uformelle form, hvor man kan defilere lidt rundt og i øvrigt få nogle kompetente svar,« siger han i en pressemedd­elelse fra kommunen.

Norddjurs Kommune laver åben og gratis virksomhed­srådgivnin­g fire gange om året. Men de faste rammer er skiftet ud med en pop-up kulisse som i Lillegade. Et koncept udviklet for Norddjurs Kommune af designerne Ruth Crone Foster og Trine Nørgaard. Og ingen ved endnu, hvor rådgivning­en popper op næste gang.

»Det kommer an på, hvor der er et ledigt lokale, fortæller Lene Helbo Bachmann, der er chefkonsul­ent i kommunens erhvervs- og arbejdsmar­kedsforval­tning.

Norddjurs:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark