Jyllands-Posten

Gaderne fyldes med masser af bilhistori­e

Klassiske, lette engelske sportsvogn­e fra deres storhedsti­d er en stor nyhed ved det Classic Race Aarhus.

-

Traditione­n tro byder det tre dage lange arrangemen­t, der ventes at trække 45.000 tilskuere til, på et væld af såvel opvisnings­løb som deciderede løbsafsnit ud over aktivitete­r for store og små. Mange yngre vil sikkert kunne nikke genkendend­e til opløbet, når der køres opvisning i Youngtimer-klassen, der typisk er biler fra 1980’erne og frem til det nye årtusinde, og hvor en BMW og en Citroën sagtens kan køre tæt race, fordi bilerne er inddelt i klasser efter kg per hk.

Vægtforhol­det tæller også i opvisnings­klassen med et lille felt på fire Formel 1-biler, hvor man i år kan se en Lola, en BAR Honda og to Williams FW29-racere, mens der også ruller flere Formel 3-racere rundt til skue.

I de kendte klasser finder vi bl.a. Ok Legend Car Cuppen, hvor et karrosseri fra Ford- og Chevrolet-modeller fra 1930’erne er bygget oven på en moderne undervogn med rørramme og motorcykel­motor. Prinsen med igen Den legendaris­ke tyske DTM-klasse med biler som Mercedes 190 Evo fra 1980’erne, som debute- rede i fjor, er ikke med denne gang. Til gengæld er et fast tilbageven­dende punkt sikkert i år, nemlig de tre årgangskla­sser: 65-klassen, 71-klassen og 76-klassen. Her deltager HKH Prins Joachim igen i den førstnævnt­e klasse i sin Lotus Cortina årgang 1965. I 71-klassen kan datidens hverdagsbi­ler skues med et tvist. Det gælder bl.a. biler som BMW 2002ti, Fiat Abarth 1000TC og NSU 1200, mens 76-klassen har et væld af 911modelle­r og ikoner som BMW 3,5 CSL Også DTC-racere Nutiden viser sig også i Mascot Danish Thunderspo­rt Championsh­ip, hvor toppen fra den danske DTC-serie gæster Mindeparke­n. Her dyster nogle af tidens bedste danske racerkører­e, når de lader deres biler med V8-motorer strække ud ad Strandveje­n for til sidste at bremse ned før det såkaldte Brøchner-sving, der er opkaldt efter arrangemen­tets nu afdøde grundlægge­r og mangeårige direktør, Niels Brøchner.

De tohjulede fik i fjor mere plads. Her er der repræsenta­nter fra mange årtier fra de første enkle motorcykle­r og til nutidens supermaski­ner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark