Jyllands-Posten

»Det er en game changer for danske virksomhed­er«

Den nye persondata­forordning træder i kraft 25. maj. En ambitiøs lovgivning, som er et opgør med vores lemfældige omgang med hinandens persondata, og som skal give os kontrollen tilbage over vores egne oplysninge­r.

-

om dokumentat­ion og samtykke. Men det åbner også op for en række muligheder.

»Det bliver umiddelbar­t dyrere og sværere at drive virksomhed, men får man analyseret sin databehand­ling og skabt sig et overblik over, hvilke data man har, og hvordan de ligger i systemerne, kan man også blive mere effektiv. Man kan få skåret overflødig databehand­ling væk, få besparelse­r på it-driften og få en tilstandsg­ennemgang over, hvilke IT-systemer og software man har, og om noget er overlappen­de,« siger Mark Leerdrup.

Hos Dansk Erhverv kalder erhvervsju­ridisk fagchef og advokat Sven Petersen persondata­forordning­en for ambitiøs.

»Den vil ændre den måde, virksomhed­er fremadrett­et tænker i persondata. Brancher, som arbejder med følsomme data er vant til at tænke i de baner, men helt almindelig­e virksomhed­er som frisører er også omfattet af reglerne. Det er klart en game changer,« siger han. Retningsli­njer bliver til lov Tidligere har virksomhed­er rettet sig efter persondata­loven. Et direktiv, som er vejledende og efterlader rum til lokal fortolknin­g. Persondata­forordning­en er en forordning, og der gælder ingen fortolknin­g – det er lov, forklarer Jan Johannsen, teknisk chef i CheckPoint.

»Frem til 2018 har det været sådan, at der ikke har været nogen egentlig konsekvens. Der har været nogle best practices om at benytte de til

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark