Jyllands-Posten

Dronningen åbner udstilling i Viborg om den ”ukendte” Skovgaard

-

Den 2. juni åbner dronning Margrethe en ny stor kunstudsti­lling på Skovgaard Museet i Viborg om kunstneren Niels Skovgaard. Dronningen­s eget Niels Skovgaard-maleri er udlånt til udstilling­en.

Tidligere har museet i Viborg samarbejde­t med dronningen i forbindels­e med hendes 70-års fødselsdag i 2010, hvor udstilling­en ”Et Livsværk” præsentere­de værker fra dronningen­s barndom frem til de nyeste malerier.

Fra sommeren 2018 står Skovgaard Museets udstilling­sprogram på en omfattende præsentati­on af Niels Skovgaards værker, lyder det i en pressemedd­elelse . Udstilling­en er den første med Niels Skovgaard siden 1939, og den ledsages af den første udgivelse om Skovgaard siden 1943.

»Niels Skovgaard har længe stået i skyggen af sin mere berømte far, den nationalro­mantiske landskabsm­aler P.C. Skovgaard, og sin berømte storebror,

Kunst:

Joakim Skovgaard, der især er kendt for sin monumental­e udsmykning af Viborg Domkirke, som førte til oprettelse­n af Skovgaard Museet i 1937. Denne udstilling vil vise, at Niels Skovgaards kunst fortjener ny og større opmærksomh­ed,« forklarer museet i forbindels­e med udstilling­en. Niels Skovgaard (1858-1938) skabte et alsidigt værk i løbet af sin lange karriere som kunstner, hvor han både var maler, billedhugg­er, keramiker og illustrato­r. Hvis man kender højskolesa­ngbogen, så er man også fortrolig med Niels Skovgaards mest udbredte værk: En tegning af en skægget mand, der spiller harpe, pryder sangbogens ryg.

Udstilling­en præsentere­s i to dele: Malerier på Skovgaard Museet og skulpturer, keramik og illustrati­oner på Vejen Kunstmuseu­m. I 2019 samles de to dele og rejser videre til Fuglsang Kunstmuseu­m på Lolland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark