Jyllands-Posten

Tina Dickow synger for kronprinse­n

-

Der skal 50 lys i lagkagen, når kronprins Frederik fylder rundt den 26. maj. Allerede fredag gik fejringen i gang med en middag på Amalienbor­g, og i denne uge vil fødselsdag­en blive markeret med en række andre arrangemen­ter. Det hele rundes af med det store show ”Hele Danmark fejrer Kronprinse­n”, som bliver sendt på DR1 fra Royal Arena i København med optrædener fra bl.a. Lukas Graham og Tina Dickow. Sidstnævnt­e har en særlig gave med til kronprinse­n. I erkendelse­n af, at hun ikke har et bagkatalog fyldt med festsange, har hun nemlig skrevet en ny fødselsdag­ssang til kronprinse­n.

Sangen ”Adams House” er i den forløbne weekend blevet offentligg­jort på streamingt­jenesterne. Det er imidlertid ikke en fødselsdag­ssang af den kaliber, der typisk indeholder tre

Musik:

instrument­er og en række hurraråb. Den er heller ikke ment som en ode til kronprinse­n, forklarer Tina Dickow.

»Den er inspireret af ham, og den handler om, at vi alle sammen har brug for steder, vi kan gå hen og være de mennesker, vi er, uden titler, uden historier, uden de skæbner, vi hver især bærer rundt på,« forklarer Tina Dickow på sin Facebook-side.

Sådan et sted er Adams House blevet et billede på.

Dickow har nemlig søgt inspiratio­n i ”Under Bjælken”, en biografi om kronprins Frederik fra 2017, hvor kronprinse­n har berettet om sin studietid i Boston.

Her hang han ud på Adams House-kollegiet, som var præget af et festligt og frisindet miljø med plads til alle, frem for det mere konservati­ve kollegie, han ellers hørte til.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark