Jyllands-Posten

AUH får 60 mio. kr. til ekstra flytteudgi­fter

-

Aarhus Universite­tshospital (AUH) skal have hjælp til uforudsete udgifter til flytningen til Skejby.

Det mener regionsråd­sformand Anders Kühnau (S), som derfor foreslår, at Region Midtjyllan­d giver hospitalet 60 mio. kr. til dækning af uforudsete flytteudgi­fter. AUH mangler 300 mio. kr. for at få budgettern­e til at hænge sammen i 2018. Årsagerne til underskudd­et er flere, men den del af dem, der ikke var til at forudse, og som hænger sammen med flytningen til Skejby, bør hospitalet ikke hænge på alene, fastslår Anders Kühnau.

»Jeg mener ikke, det er rimeligt, at Aarhus Universite­tshospital skal bære alle de uforudsete flytteomko­stninger selv. Den del af regningen må vi være fælles om,« siger Anders

Sygehus:

Kühnau i en pressemedd­elelse.

Hvis det ekstraordi­nære tilskud på op til 60 mio. kr. bliver vedtaget, betyder det, at universite­tshospital­et kommer ud af året med et bedre resultat, men et underskud bliver svært at undgå. I sidste måned fastslog Region Midtjyllan­d, at besparelse­r på 300 mio. kr. på AUH vil betyde afskedigel­ser af 25 overlæger, 205 sygeplejer­sker, 35 bioanalyti­kere, 40 sekretærst­illinger og mange andre. Hospitalsd­irektør Poul Blaabjerg, AUH, har tidligere påpeget, at besparelse­rne ikke skal gå ud over patienter og hospitalet­s kerneydels­er.

Regionsråd­et diskuterer alle hospitaler­nes økonomiske udfordring­er på sit budgetsemi­nar torsdag og holder næste ordinære møde onsdag den 30. maj.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark