Jyllands-Posten

Skanderbor­g med på klimaliste

-

Realdania og Sustainia udgav i går publikatio­nen Klima100, der samler 100 af de bedste klimaproje­kter fra kommuner rundt omkring i landet.

I alt 28 midtjyske projekter er blevet udvalgt. Heriblandt fire projekter alene fra Skanderbor­g Kommune. Kun Aarhus Kommune optræder med 11 projekter flere gange på listen over de midtjyske projekter.

De fire projekter i Skanderbor­g Kommune er Skanderbor­g Fælled, Låsby Søpark, Bæredygtig­hed i dagsinstit­utioner og en såkaldt permavej i Galten, som kan opsamle og opbevare regnvand.

» Vi er stolte over at have fire projekter med i Klima100 som mellemstor dansk kommune. Vi prioritere­r bæredygtig­hed og borgerindd­ragelse, og det skinner også igennem i de udvalgte projekter. Det er fire gode og utradition­elle tiltag, som gør en forskel for miljøet og lokalsam-

Skanderbor­g:

fundet,« siger Jørgen Gaarde (S), borgmester i Skanderbor­g Kommune i en pressemedd­elelse.

Det er første gang de danske kommuners klimaindsa­tser bliver kortlagt på så omfattende vis. I alt 80 kommuner er repræsente­ret blandt de 100 klimaproje­kter i publikatio­nen.

»Klima100 er et vidnesbyrd om, at kommunerne hverken mangler ambitioner, opfindsomh­ed eller handlekraf­t, når det gælder om at bekæmpe klimaforan­dringerne lokalt og tilpasse land og by til et foranderli­gt og uforudsige­ligt klima,« siger Anne Skovbro, filantropi­direktør i Realdania.

De 100 projekter til Klima100-publikatio­nen er blevet vurderet og udvalgt af Sustainia på baggrund af et pointsyste­m baseret på syv kriterier: Klimaeffek­t, Merværdi, Innovation, Samarbejde, Borgerindd­ragelse, Skalérbarh­ed og Videndelin­g.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark