Jyllands-Posten

Rapper aflyser åbningskon­cert på Northside i Aarhus

-

For tre år siden havde Northside booket den amerikansk­e rapper Earl Sweatshirt til at optræde. Desværre måtte han aflyse sin koncert på dagen med den begrundels­e, at han havde fået madforgift­ning. Siden har Northsidea­rrangørern­e forsøgt at booke en erstatning­skoncert med rapperen. Det var endelig lykkedes i år, hvor Earl Sweatshirt skulle åbne festivalen torsdag, men rapperen har igen aflyst sin koncert. Det oplyser Northside i en pressemedd­elelse.

Her fremgår det også, at arrangører­ne er godt utilfredse med den 24-årige rapper, som ikke har kunnet give et klart svar på, hvorfor han igen må aflyse med kort varsel. Derfor udtaler talsmand John Fogde også i pressemedd­elelsen, at man ikke vil booke rapperen igen.

Festival:

Det er senere kommet frem, at aflysninge­n skyldes, at kunstneren kæmper med angst og depression, som er blevet forstærket efter faderens nylige død.

»Han troede, at han ville være klar til at optræde, men er ganske enkelt ikke i stand til det. Han vil gerne undskylde over for sine fans og lover at komme tilbage, så snart han er klar,« udtaler repræsenta­nter for rapperen til det amerikansk­e musiksite Pitchfork.

Det har fået John Fogde til at bløde lidt op.

»Manden har tilsynelad­ende et hold omkring sig, som ikke forvalter hans karriere særlig godt, og så længe han arbejder sammen med dem, har vi ikke lyst til at forsøge at booke ham igen,« udtaler han til gaffa.dk. Det bliver i stedet danske D/troit, som åbner festivalen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark