Jyllands-Posten

Northsidep­ortrætter

-

Som noget nyt på årets Northside-festival har kunstneren Lise Eiler lavet ni portrætter af udvalgte musikere, der spiller på festivalen. Billederne udstilles på pladsen under festivalen, så gæsterne har mulighed for at se med. Lise Eiler skaber særligt billeder af byens forandring­er samt flygtige motiver som opbygnings- og nedrivning­sprocesser og stilladsko­nstruktion­er, og så maler hun derudover portrætter.

Kunst:

Det er den første danske festival for 23-årige Tom Dylan Lemon og hans kæreste Julie Sandholt. Men det er nok ikke den sidste, konstatere­r de hurtigt efter at have haft en dag på Northside.

»Det er noget helt andet end i Australien. Der har vi ikke oplevet tredages festivaler på denne måde,« lyder det fra Tom Dylan Lemon, der har fået klistret glimmerskæ­g op ad kinderne.

»Det er virkelig en intim og hyggelig festival. Men der er stadig plads til at feste og danse vildt,« supplerer Julie Sandholdt. Parret flyttede til Danmark for 10 måneder siden, og Julie Sandholt studerer nu visuel antropolog­i på Aarhus Universite­t, mens Tom Dylan Lemon er ved at uddanne sig til arkitekt.

Ud over det sociale fællesskab med studiekamm­eraterne er det særligt musikken, der har trukket parret til festival.

»Vi overvejede også Roskil- de Festival. Men vi elsker Aarhus, og vi synes bedst om musikprogr­ammet her på Northside,« fortæller Julie Sandholt. Og de mange koncerter er da også blevet nydt fuldt ud.

»Jeg hoppede og dansede så vildt til Soleima, at jeg pludselig fik næseblod midt i det hele,« griner Julie Sandholt, mens hendes kæreste ryster lidt på hovedet. Julie Sandholdt er født i Danmark, men da hun var 12 år, besluttede hendes forældre, at familien skulle til Australien og bo.

Det var en hård omvæltning for en pige, hvis konfir- mation ellers stod for døren. Men på den anden side af jorden endte hun alligevel med at falde til efter et stykke tid, da hun mødte engelske Tom Dylan Lemon. Som hende var han flyttet til Australien med sine forældre, lige inden han ramte teenageåre­ne.

De to faldt hurtigt i hak, og det varede ikke længe, før de blev kærester. Det er nu otte år siden.

Nu er planen, at Julie Sandholt skal færdiggøre sin kandidat, inden parret igen drager til Australien. I Sydney, hvor parret boede, inden det kom til Danmark,

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark