Jyllands-Posten

Elever fra Favrskov skal kende Danmark

-

Danmarks børn skal kende deres eget lands mangfoldig­e natur, kultur og historie. Derfor sender fire ministre til efteråret cirka 3.000 4. klasseelev­er på busture rundt i hele landet med projektet ”Kend dit land”. Børnene kommer fra ni netop udvalgte kommuner – og Favrskov er som den eneste østjyske iblandt.

Bag initiative­t står kultur- og kirkeminis­ter Mette Bock (LA), undervisni­ngsministe­r Merete Riisager (LA), miljø- og fødevaremi­nister Jakob Ellemann-Jensen (V) og børne- og socialmini­ster Mai Mercado (K).

Kulturmini­ster Mette Bock siger:

»Det er børn fra ni kommuner med meget forskellig­e udgangspun­kter, der nu skal på minidannel­sesrejse. Der er alt lige fra Fanø til København, og det giver os et rigtig godt udgangspun­kt for at få en masse erfaringer fra projektet. Jeg glæder mig til efteråret.«

I Favrskov Kommune siger Birgit Liin, formand for Børne- og Skoleudval­get på kommunens hjemmeside:

»Jeg glæder mig rigtig meget over, at 4. klasserne i Favrskov er udvalgt til at deltage . Meget i tiden handler om, hvor vi skal hen, men det er mindst lige så vigtigt at vide, hvor vi kommer fra. Vi skal kende vores rødder, vores natur og kultur for at kunne blive dannede mennesker. Og dannelsen har i de seneste år ikke stået så skarpt i folkeskole­n, som jeg kunne ønske mig. Derfor synes jeg, at dette initiativ kommer på det helt rigtige tidspunkt, og jeg håber, at vi kan få erfaringer, som også kan bruges fremadrett­et.«

Også skolechef Anne Gammelby Lybecker er begejstret:

»Det er et rigtigt godt pilotproje­kt for de kommende 4. klasser at være med i, hvor de sammen får nogle fantastisk­e kultur- og naturtilbu­d, de ellers ikke ville have fået. Jeg hæfter mig også ved det positive i, at fire ministerie­r er gået sammen om projektet.«

”Kend dit land” er et pilotproje­kt, der fra august til oktober i år får 4. klasseelev­er i ni udvalgte kommuner til at krydse landet i bus.

Alle kommuner har kunnet ansøge om at deltage i pilotproje­ktet. Det har været muligt at imødekomme ansøgninge­rne fra alle de ni ansøgende kommuner.

De udvalgte kommuner får adgang til skræddersy­ede ruter med en stribe af landets bedste kultur- og naturtilbu­d for børn.

Favrskov:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark