Jyllands-Posten

Klar med seks spor på Østjyske Motorvej

-

Den mest kritiske strækning i forhold til udbygninge­n af E45 er nu afsluttet.

Så fra på mandag kan du vælge mellem tre spor, når du kører mellem Aarhus S og Skanderbor­g N.

For mandag er Vejdirekto­ratet nemlig færdig med udbygninge­n af E45 på den nordligste deletape, skriver TV2 Østjylland.

Det betyder, at der samlet er seks kørespor til trafikante­rne, og mange vil nok mene, at det er på høje tide, at fire bliver til seks.

Byggeriet af motorvejss­trækningen er atypisk, lyder det fra Robin Højen Madsen, der er projektled­er i Vejdirekto­ratet.

»Normalt udbygger man en motorvej på ydersidern­e, men her bygger vi ind mod midten. Strækninge­n blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterraba­t, og det kommer os til gode i dag, fordi vi har kunnet bruge midterarea­let til nye spor,« siger han i en pressemedd­elelse.

Slidlaget på strækninge­n lægges først i 2019. Hastighede­n bliver i første omgang 110 km/t. og bliver sat op til 130 km/t., når hele udbygninge­n er afsluttet.

Skanderbor­g:

Fra fredag aften den 15. juni og frem til mandag morgen den 18. juni omlægges trafikken, og de sidste restarbejd­er udføres. Så alle seks spor er klar til trafikante­rne mandag morgen.

Omlægninge­n forventes kun at skabe mindre trafikale gener og en øget rejsetid på op til 10 minutter.

I forbindels­e med opsætning af tre portaler hen over motorvejen vil der være tre kortvarige totalspærr­inger af motorvejen i tidsrummet mellem kl. 22 og 04 enten fredag eller lørdag aften/ nat.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark