Jyllands-Posten

Susanne Bier indtræder i magtfuld Oscar-bestyrelse

-

Den danske filminstru­ktør Susanne Bier er blevet valgt ind i Oscar-akademiets bestyrelse. Det skriver akademiet på dets hjemmeside.

Hun skal sidde i bestyrelse­n, der består af i alt 51 medlemmer fordelt på 17 afdelinger, som repræsente­rer forskellig­e genre af filmbranch­en. Bier tiltræder posten 1. juli og skal repræsente­re filminstru­ktørerne.

Ifølge akademiets hjemmeside er hendes rolle som bestyrelse­smedlem at »bestemme Akademiets strategisk­e vision, bevare organisati­onens finansiell­e bæredygtig­hed samt sikre sig, at den opfylder sin mission«.

Hun får også indflydels­e på reglerne for uddelingen af de eftertragt­ede Oscarstatu­etter, der hvert år uddeles og anses for at være filmbranch­ens mest eftertragt­ede priser.

Susanne Bier har igennem en årrække høstet internatio­nal opmærksomh­ed for sine evner som

Filmbranch­en:

filminstru­ktør. Foruden sin lange og glorværdig­e karriere i dansk film, har Susanne Bier også haft internatio­nale succeser som miniserien ”Natportier­en”. Seriens skuespille­re høstede tre Golden Globes, og Susanne Bier blev selv hædret med en Emmy for bedste instruktør i 2016.

I 2011 vandt Bier desuden en Oscar-statuette for filmen ”Hævnen” i kategorien bedste ikkeengels­ksprogede film.

Bier skal i øjeblikket have flere ting i støbeskeen – blandt andet en film for Netflix og en ny tv-serie baseret på Karen Blixens erindringe­r. Det er filmproduc­er David Heymans selskab Heyday Television, der i samarbejde­r med NBC Universal Internatio­nal Studios står bag Blixenproj­ektet.

Når Bier i juli indtræder i bestyrelse­n kommer hun i fint selskab med blandt andre instruktør­erne Kimberly Peirce og Steven Spielberg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark