Jyllands-Posten

Svage kunder drukner i gebyrer

-

Mens danske banker har udbetalt mere end 60 mia. kr. i udbytte til sine ejere, er landets svageste bankkunder blevet opkrævet årlige gebyrer på 500 kr. eller mere for at have en basal bankkonto. Det skriver Ekstra Bladet.

Kontoen er et krav, hvis man for eksempel vil betale sine regninger med betalingss­ervice eller have adgang til en netbank. Og for et par år siden gav et flertal i Folketinge­t bankerne lov til selv at sætte prisen for, hvad denne kontotype skal koste. Det har bankerne udnyttet til at hæve gebyrerne med flere 100 procent i forhold til det loft på 180 kr. om året, der var udgangspun­ktet for, hvor meget de svageste bankkunder burde betale for at have en bankkonto.

»Det er en provokatio­n og ærgerligt, at det er gået sådan,« siger Hans Kristian Skibby (DF) til Ekstra Bladet.

»Det her er bare endnu et eksempel på, hvordan bankerne bruger borgerne som økonomisk malkekvæg,« mener Enhedslist­ens Pelle Dragsted.

Begge partier var i 2016 stærkt kritiske over for, at regeringen ville lade bankerne selv fastsætte gebyrerne på den basale betalingsk­onto, mens den mere simple indlånskon­to skulle koste maksimalt 180 kr. om året. Det samme var Forbrugerr­ådet Tænk.

Pengeinsti­tutter:

 ??  ?? Danske banker har hævet gebyret for at have en basal bankkonto med flere hundrede procent i forhold til det oprindelig­e loft på 180 kr.
Danske banker har hævet gebyret for at have en basal bankkonto med flere hundrede procent i forhold til det oprindelig­e loft på 180 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark