Jyllands-Posten

Ny Aston Martin-model går direkte efter Ferrari

Aston Martin DBS Superlegga­ra, som er den nye spydspids for den engelske producent, klarer 340 km/t. på toppen. Den voldsomme Aston Martin DBS Superlegga­ra med 715 hk er den hidtil kraftigste serieprodu­cerede model fra mærket og en klar konkurrent til Fer

-

De historiske tråde spindes effektivt sammen med nutidens topteknolo­gi i den helt nye Aston Martin DSB Superlegga­ra, som den engelske producent netop har vist. Modellen, der skal afløse den hidtidige topmodel, Vanquish S, henter nemlig sine betegnelse­r fra historiske Aston Martin-modeller. Den bliver samtidig med sin 5,2 liters V12 Twin-turbomotor på 725 hk mærkets nye flagskib og den hidtil kraftigste serieprodu­cerede Aston Martin til dato. Med sin skarpere opsætning og styling, der peger mere mod banekørsel end gentleman-stil, sigter Aston Martin DBS Superlegga­ra da også mere end nogensinde mod Ferrari og en konkurrere­nde model som 812 Superfast, der byder på 800 hk. I englændere­n leverer V12-motoren et moment på 900 Nm fra 1.800 til 5.000 omdr., hvilket rækker til en accelerati­on 0-100 km/t. på 3,4 sek., mens topfarten er 340 km/t. Slank model Betegnelse­n ”Superlegga­ra” henviser til den italienske betegnelse for let. Modellen med den seneste generation­s aluminiums­karosseri har med en køreklar vægt på 1.693 kg da også slanket sig 72 kg i forhold til DB11, der er ophav til den nye superbil. DBS-betegnelse­n kom første gang på en Aston Martin i 1967 og har været brugt frem til 2012. Alt er dog optimeret i den nye Aston Martin DBS Superlegga­ra. Det gælder også komponent- erne i den ottetrins ZF-automatgea­rkasse, der overfører de mange kræfter til baghjulene. Downforcen sikres med diffusere, der er som taget ud af Formel 1-sporten. Det gælder også i siden, og hvor køleluften ledes ind gennem brede sprækker i forskærmen­e. De standardmo­nterede hjul på 21 tommer fælge har naturligvi­s keramiske bremseskri­ver. Samtidig har modellen et letvægtsud­stødningss­ystem, der ifølge Aston Martin byder på kvalitetsl­yd.

Aston Martin påpeger dog også, at der er sørget for komforten med et sofistiker­et multilinko­phæng ved bagakslen, som skal spille sammen med den mere kontante opsætning foran. Muligheder­ne for at få personific­eret ekstraudst­yr er mangfoldig i modellen, som kommer i 2019, og strækker sig ud i kabinen, der som standard har hellæder- og alcantara-interiør.

Ekstraudst­yret omfatter også en serie på 50 specialfre­mstillede ure fra Tag Heuer, som er officiel partner til Aston Martin. Navnet Vanquish vil dog ikke helt forsvinde. Ifølge udenlandsk motorpress­e vil det blive genoplivet i en helt ny topmodel, når den centermoto­riserede konkurrent til McLaren 720s lanceres hos Aston Martin i 2021.

 ?? Fotos: Aston Martin ??
Fotos: Aston Martin
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark