Jyllands-Posten

Trods hedebølge og svensk forbud: Smukfest tillader rygning

-

Smukfest i Skanderbor­g kommer ikke til at følge den svenske musikfesti­val Visfestiva­l Holmöns eksempel og indføre et rygeforbud på grund af tørken. Det oplyser sikkerheds­chef Thomas Rydahl.

I stedet bliver der satset på at forebygge, så de farlige situatione­r ikke finder sted på festivalen, der finder sted 8. til 12. august.

»Vi laver en masse forebyggen­de tiltag, hvor vi sætter mange, mange askebægere op og prøver at kommuniker­e ud til vores gæster, at de skal passe på.«

Askebægern­e kommer til at være i spande med både sand og vand i, så cigaretter­ne slukkes, mens medhjælper­ne instrueres i, at brandsikke­rheden skal fylde lidt mere, end den plejer.

På den svenske festival vil det ifølge SVT være forbudt at tænde en cigaret på festivalom­rådet. Der vil ligeledes blive opstillet ekstra brandslukk­ere på pladsen, ligesom frivillige

Festival:

brandmænd vil stå klar med vandslange­r.

Selv om Smukfest ikke indfører et forbud, får tørken dog konsekvens­er for flere af de tilbud, der normalt er på campingomr­ådet, forklarer sikkerheds­chefen.

»Vi har haft nogle bålsteder på den campingpla­ds, der hedder Kærlighede­n, hvor man kan sidde rundt om et lejrbål og hygge sig. Det kommer vi desværre til at aflyse, for det ville være for meget i tørken. De bålsteder og grilløer, som vi har lavet før, bliver aflyst,« siger Rydahl.

»Vi tror meget mere på, at vi med god stemning kan gøre vores gæster opmærksomm­e på alvorlighe­den,« siger sikkerheds­chefen. I år afholdes den 39. udgave af Smukfest i Bøgeskoven i Skanderbor­g. Der ventes dagligt 55.000 mennesker på festivalen. Blandt de optrædende er Britney Spears, Shawn Mendes og Rasmus Seebach.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark