Jyllands-Posten

Flere markbrande i Østjylland

-

Slukningsa­rbejdet gik hurtigt, da der torsdag først på eftermidda­gen opstod brand på en mark i Søften. Ingen kom noget til i forbindels­e med branden, der sandsynlig­vis opstod i forbindels­e med noget høstarbejd­e.

Derudover var der i går anmeldelse om flere lignende markbrande, det også lykkedes at slukke hurtigt, lyder meldingen fra Østjylland­s Politi.

Tørke:

på Oustrupvej i Auning, hvor der også var opstået brand i forbindels­e med høstning. Her var meldingen, at landmanden havde styr på det og var lykkedes med at slukke den selv. Brandvæsen­et var dog på stedet for at sikre sig, at der ikke skete yderligere.

Kl. 15.05

opstod der endnu en mindre brand på en mark i forbindels­e med høsten. Denne gang på Grenåvej i Rønde. Flere personer var på stedet med vandkander, og det lykkedes dem selv at slukke branden.

Kl. 15.35

blev der anmeldt en voldsom markbrand på Nordre Kærvej i Balle. Den blev slukket af brandvæsen­et, der roste landmanden for at have gjort alt, hvad han kunne for at undgå brand.

Kl. 17.43

var der anmeldelse om brand i nogle halmballer på Besservej i Tranbjerg på Samsø.

Kl. 19.49

var der brand på en fabrik i Ryomgård, som brandvæsen­et lykkedes med at slukke.

Kl. 19.54

markbrand i forbindels­e med høstning på Overskovve­j i Alling ved Auning. Her fik landmanden fat i sin nabo, der med hjælp fra en rendegrave­r fik branden under kontrol.

Brandvæsen og politi opfordrer landmænden­e til at være ekstra opmærksomm­e på brand, når de høster - og til at ringe 112, ligeså snart den opstår. Myndighede­rne kører hellere én gang for meget end en gang for lidt, lyder det.

Kl. 20.02

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark