Jyllands-Posten

Beyoncé på første Vogue-forside skudt af sort fotograf

-

Med store blomsterde­korationer på hovedet og iført en hvid kjole har Beyoncé indtaget forsiden på septemberu­dgaven af det amerikansk­e modemagasi­n Vogue. Bag kameraet har den 23-årige fotograf Tyler Mitchell stået. Det er sangerinde­n selv, der har bestemt, at han skulle tage billederne af hende, og han er dermed den første sorte fotograf, der har skudt en forside til det ikoniske magasin, der har eksisteret i 126 år. Det skriver Soundvenue.

Det er den fjerde amerikansk­e Vogue-forside, Beyoncé optræder på. Denne gang med et naturligt look og minimal makeup:

»Det er vigtigt for kvinder og mænd at se og sætte pris på skønheden i deres naturlige kroppe. Det er derfor, jeg fjernede parykker og hårextensi­ons og kun brugte lidt makeup til shootet. Mine arme, skuldre, bryster og lår er fyldigere nu,« lyder hendes begrundels­e.

Det hører efterhånde­n til sjældenhed­erne, at sangerinde­n stiller op til interviews. Det forlyder derfor også, at Beyoncé ikke blot har haft ret til at bestemme, hvem der skulle fotografer­e hende. Efter sigende har hun fået lov til at være redaktør på septemberu­dgaven, hvor hun kortvarigt har overtaget rollen fra Anna Wintour, der har været chefredakt­ør siden 1988.

Hos det britiske Vogue er det sangerinde­n Rihanna, der kan ses på den nyeste forside.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark