Jyllands-Posten

Ny rute til fra Aarhus Lufthavn til London

-

Luftfartss­elskabet easyJet en ny lavprisrut­e mellem Aarhus og Gatwick Lufthavn i London.

Ruten åbner den 2. november, og der bliver tale om to ugentlige afgange mellem de to byer.

»For mig er det helt ekstraordi­nært, at easyJet kan se så stort potentiale i Aarhus, at de annoncerer en ny rute, allerede inden ruten til Berlin er kommet på vingerne. Gatwick er vel at mærke den næststørst­e lufthavn i Storbritan­ien efter Heathrow, og det betyder, at et væld af nye destinatio­ner kommer inden for rækkevidde af østjyderne,« siger Peter Høgsberg, direktør i Aarhus Airport.

Han henviser til, at der allerede eksisterer en flyrute mellem Aarhus og London, idet Ryanair flyver imellem Aarhus Airport og Stansted. Ruten tog i juli førsteplad­sen med mest trafik af alle ruter fra Aarhus.

Med ruten får briterne endnu en indgang til Aarhus, hvilket skal ses som en blåstempli­ng af turismetil­buddene i Aarhus ifølge Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhu­s.

»Jeg ser det som en stor cadeau til Aarhus og byens turismepro­dukt, at et verdensoms­pændende flyselskab som easyJet vælger at etablere en rute mellem Gatwick og Aarhus. Det er et stort marked, som nu bliver eksponerer­et endnu mere for Aarhus, og det er alt andet lige rigtig godt nyt for byens turismeakt­ører,« han.

Det er anden gang inden for kort tid, at easyJet vælger Aarhus som destinatio­n for en ny ruteåbning. Således åbner til september en rute mellem Aarhus Airport og Berlins Tegel Airport. Det er første gang, at Europas næststørst­e lavprissel­skab er at finde i Vestdanmar­k.

Østjylland:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark