Jyllands-Posten

Civilforsv­aret redder Bunker Film Festival i sidste øjeblik

-

Der bliver alligevel mulighed for at se de klaustrofo­biske krigsdrama­er ”Der Untergang” og ”Das Boot” i en bunker fra Anden Verdenskri­g i weekenden den 24.-26. august.

Bunker Film Festival, som skulle have fundet sted ved Houvig Strand, men blev aflyst efter pres fra den lokale grundejerf­orening, kører videre som planlagt. Nu foregår arrangemen­tet bare et andet sted på den jyske vestkyst, nemlig ved Søndervig Strand.

Den ny bunker ligger ved Vester Kær i Ringkøbing. Den var under krigen en del af et tysk antiluftsk­ytsbatteri, og senere under Den Kolde Krig blev den overtaget af det danske civilforsv­ar. Der bydes over weekenden på fem intime underjordi­ske filmvisnin­ger med introdukti­on. Fredag og lørdag er der ved solnedgang gratis

Festival:

open air-visninger af ”Dunkirk” og ”Apocalypse Now”. Som supplement viser Ringkøbing Biograf ”Under sandet” to gange, ligesom der vil blive udbudt guidede bunkervand­ringer i området.

Mads Daugbjerg, antropolog ved Aarhus Universite­t og festivalen­s projektled­er, glæder sig over, at det nu lykkes at afvikle arrangemen­tet:

»Det har været nogle turbulente uger, men det bliver fantastisk at se visionen realiseret. Folk kan glæde sig til nogle helt særlige oplevelser, der er skræddersy­et til de uvante og atmosfæref­yldte rammer. Vi er taknemmeli­ge for, at Ringkøbing-Skjern Kommune har bakket så stærkt op om projektet, også i forbindels­e med flytningen og en rekordhurt­ig afklaring af de tekniske og logistiske spørgsmål.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark