Jyllands-Posten

Filmakadem­i bliver latterligg­jort for ny pris til populære film

-

Kan Tom Cruise teoretisk set få en Oscar for sin seneste præstation i actionfilm­en ”Mission: Impossible – Fallout”?

De fleste ville nok svare: »Nej, selvfølgel­ig ikke. Actionbrøl­et er ikke en typisk Oscar-vinder-film«. Men Det amerikansk­e filmakadem­i har nu gjort et sådant udfald muligt.

De har nemlig introducer­et en ny kategori ved næste års prisuddeli­ng, der betegnes ”Kategorien for fremragend­e præstation i en populærfil­m”.

Det er første gang siden år 2001, at man har introducer­et en ny Oscar-pris. Dengang var der tale om en pris til animations­film.

Bevæggrund­en for den nye pris er, at man ønsker at rumme en bredere filmsmag og nå et større publikum. Det amerikansk­e filmakadem­i oplyser desuden, at tv-transmissi­onen fremover skæres ned til

Film:

under tre timer, dvs. en time mindre end i år.

Ifølge flere eksperter en konsekvens af, at de amerikansk­e seertal til Oscarshowe­t har været støt faldende siden 2014.

Det er ikke alle, der er lige begejstred­e over udsigten til at fejre populærfil­m med Oscar-statuetter.

Mediet Variety kritiserer, at akademiet ikke fortæller noget om, hvor populær en film skal være for at kunne vinde. Og mediet tilføjer, at ”populær-kategorien” åbenlyst er kommet til verden for at kunne få højnet de skrantende seertal. For hvis man pludselig kan nominere Marvels superhelte og Star Wars’ jediridder­e til en Oscar, så kan man sandsynlig­vis også få mere opmærksomh­ed. Variety foreslår som joke, at man også laver en ny kategori til ”bedste Adam Sandlerfil­m”.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark