Jyllands-Posten

Superrige står i kø til verdens foreløbig dyreste bil

Der er allerede solgt 40 eksemplare­r af Bugatti Divo, som er en specialmod­el af Chiron, og som producente­n har vist de endelige billeder af.

-

danske afgifter – status som verdens dyreste bil. Nu har producente­n for kort tid siden vist de endelige billeder og specifikat­ioner omkring Divo, der ser markant anderledes ud, og som kun bygges i en begrænset serie på 40 eksemplare­r, der allerede er udsolgt, og som ligger i en heftig pris på fem mio. euro eller 38 mio. kr. – uden danske afgifter. Hurtigere på en bane Divo er udstyret med samme 8,0 liters W16motor på 1.500 hk som den almindelig­e Chiron. Men den er slanket med 35 kg, mens downforcen er øget med 90 kg i bilen, der har et markant anderledes og mere skarptskår­et design end Chiron.

Divo, der er godkendt til at køre på offentlig vej, har en topfart, der er begrænset til 380 km/t. mod ellers 420 km/t. i den almindelig­e Chiron, som lægger fra land 0-100 km/t. på 2,4 sek. Til gengæld klarer Divo en runde otte sek. hurtigere på den legendaris­ke italienske Nardo-bane.

Stephan Winkelmann forklarer baggrunden for modellen, der er opkaldt efter den berømte franske racerkører Albert Divo, som to gange vandt det berømte italienske Targo Florio-bjergløb med Bugatti-biler i slutningen af 1920’erne.

»Da jeg begyndte i jobbet som chef for Bugatti tidligere på året, fandt jeg hurtigt ud af, at kunder og fans ventede på et specielt køretøj, der kunne bygge videre på Chiron og fortælle en dybere historie om brandet. Vores medarbejde­re var også ivrige efter det samme, og derfor besluttede vi os for at bygge en sportsvogn med en helt anderledes karakter end Chiron, men som stadig er en klart genkendeli­g Bugatti,« siger Stephan Winkelmann. Æder sving til morgenmad »I dag repræsente­rer en moderne Bugatti en perfekt balance mellem høj ydelse, klar køredynami­k og luksuriøs komfort. Vi har ændret denne balance, så Divo sigter mere mod i højere grad at kunne præstere i sving. Divo er simpelthen konstruere­t til kurver,« siger Stephan Winkelmann.

Den mere almindelig­e Chiron sælger også pænt. Den var midt på året foreløbig produceret i 100 eksemplare­r, og der var i alt sat autograf på slutsedler for 330 ud af en planlagt produktion på 500 af slagsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark