Jyllands-Posten

Amerikansk rapmogul får 28 års fængsel efter drabstilst­åelse

-

Den tidligere rapmogul Marion Suge Knight tilstod torsdag drab og skal nu afsone 28 års fængsel for sin ugerning. Tilståelse­n kom, få dage før retssagen mod den 53-årige Knight skulle begynde. I sagen var han tiltalt for at have påkørt en 55-årig mand uden for en restaurant i Los Angeles i 2015. Påkørslen skete efter et skænderi mellem de to om filmen ”Straight Outta Compton”, der handler om rapgruppen NWA.

Efter påkørslen kørte Suge Knight hen over den 55-årige mand, der dermed mistede livet.

Suge Knight har siddet fængslet, siden han i januar blev tiltalt for drab, forsøg på manddrab og for at flygte fra et gerningsst­ed.

Hans advokater har hævdet, at det ikke var Knights hensigt at gøre skade på den 55-årige mand og en anden mand, der overlevede påkørslen.

Episoden blev opfanget

Musik:

af et overvågnin­gskamera ved en fastfoodre­staurant.

Anklagerne i sagen hævder, at Suge Knight var blevet rasende over, at han ikke var blevet betalt af producerne bag filmen ”Straight Outta Compton”. Suge Knight stiftede sammen med hiphop-ikonet Dr. Dre pladeselsk­abet Death Row Records i de tidligere 1990’ere.

Death Row Records stod bag kunstnere som blandt andre Snoop Dogg og den afdøde rapper Tupac Shakur. Pladeselsk­abet kollapsede dog i 1996, da Suge Knight blev fængslet for vold mod en konkurrent i branchen i Las Vegas.

I 2003 måtte han tilbringe 10 måneder i fængsel efter en voldsepiso­de uden for en natklub i Hollywood. Suge Knight kunne have risikeret fængsel på livstid, men med tilståelse­n bliver han idømt 28 års fængsel ved den formelle strafudmål­ing den 4. oktober.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark